Baristatraining Werkkracht succesvol voor Saeid

Saeid in de Baristatraining bij Werkkracht.
Saeid in de Baristatraining bij Werkkracht. (Foto: Werkkracht)

Saeid volgde met zeven andere kandidaten met een Participatiewetuitkering de Baristatraining bij Werkkracht. En met succes! Hij is de eerste deelnemer die werk heeft. J.J. Darboven, de koffiebrander en Baristatrainer gaf hem een contract.

Ede - Als oproepkracht automaten operator gaat Saeid alle koffieautomaten bij de gemeente Ede en Werkkracht onderhouden. Daarmee zet Saeid een grote stap in zijn carrière.

Saeid had in Syrië een koffiewinkel. In Nederland volgde hij bij Werkkracht de trainingen Krachtig aan de slag anderstaligen en Werk aan jouw toekomst. Trainingen waar het maken van een toekomstplan, werken en solliciteren centraal staan. Saeid hoorde daar van de Baristatraining en met zijn ervaring als eigenaar van een koffiewinkel greep hij zijn kans. Met een certificaat en een baan als resultaat.

Koffiebrander J.J. Darboven won de aanbesteding bij gemeente Ede voor het leveren en onderhouden van alle koffieautomaten. Een eis was om op een innovatieve manier invulling te geven aan de SROI verplichting (Social Return On Investment) en zo extra werk(ervarings)plaatsen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De koffieondernemer vulde die SROI voorwaarde in met de Baristatraining voor kandidaten van Werkkracht, het participatiebedrijf van gemeente Ede.

Meer gecertificeerde barista’s zijn op zoek naar werk. Interesse? Neem contact op met het WerkgeversServicepunt, info@wsp-rfv.nl.

Meer berichten