Liander plaatst nieuwe energiemeters in Ede

In de gemeente Ede is netbeheerder Liander gestart met de kosteloze plaatsing van nieuwe energiemeters bij huishoudens en kleine bedrijven. De traditionele elektriciteit- en gasmeter worden vervangen door slimme energiemeters. Liander heeft aannemer Dynniq gevraagd de werkzaamheden uit te voeren.

Ede - Inwoners met postcode 6721, 6731 tot en met 6733, 6877 en 7352 ontvangen in juli een brief met meer informatie over de slimme meter. In de tweede brief staat een datum waarop de monteur graag langskomt om de nieuwe energiemeters te plaatsen. De slimme meters worden nu kosteloos geplaatst, omdat Liander de hele wijk in één keer kan voorzien van slimme meters. Wie er later alsnog voor kiest, betaalt een kleine vergoeding aangezien de monteur dan alleen voor dat adres moet komen.

De slimme meter is een digitale meter die zelf het energieverbruik registreert. Elke twee maanden worden automatisch de meterstanden gedeeld met de energieleverancier en de klant ontvangt op dat moment een kosten- en verbruiksoverzicht. Door een zogeheten energieverbruiksmanager aan de slimme meter te koppelen, kan via de smartphone, tablet, computer of muurdisplay dagelijks tot realtime inzicht worden verkregen. Dit maakt het makkelijker om energie en daarmee geld te besparen.

Meer berichten