Sfeerimpressie van de nieuwbouw op het Baron van Wassenaerpark. (Foto: MIX architectuur)
Sfeerimpressie van de nieuwbouw op het Baron van Wassenaerpark. (Foto: MIX architectuur) (Foto: MIX architectuur)

Nieuwbouw Opella revalidatie in Bennekom

Op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom wil Opella de tijdelijke bouw van revalidatielocatie het Baken vervangen door nieuwbouw. Daarmee wordt twintig jaar bouwen op het Baron van Wassenaerpark afgesloten. De start bouw is in het voorjaar van 2020 voorzien, waarna de nieuwbouw naar verwachting in de zomer van 2021 in gebruik kan worden genomen.

Bennekom - De huidige revalidatielocatie het Baken is tijdelijke bouw. Tussen het Baken en de Edeseweg wil Opella nieuwbouw realiseren, waarna de tijdelijke bouw zal worden verwijderd. Daarvoor in de plaats komt een verdere uitbreiding van groen in het park. Er is inmiddels een voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw.

Herstel

In de nieuwbouw kunnen mensen revalideren, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Herstel van mogelijkheden en spoedige terugkeer naar het eigen huis staan centraal. De nieuwbouw krijgt 36 kamers voor veertig revalidatieklanten.

Op de tweede etage van het gebouw realiseert Opella twintig kamers voor verpleeghuiszorg voor mensen met lichamelijke beperkingen (somatiek).

In de regio zijn wachtlijsten voor deze verpleeghuisplaatsen.

Meer berichten