Burgemeester Verhulst bezocht maandag 1 juli het briljanten bruidspaar Klok-Nellestein in Lunteren.
Burgemeester Verhulst bezocht maandag 1 juli het briljanten bruidspaar Klok-Nellestein in Lunteren. (Foto: )

'Ik sprong over het hek en het was voor elkaar'

Zij was zijn buurmeisje, hij haar buurjongen. Als kind speelden ze al met elkaar. Toen zij 17 was en hij 19 kregen ze verkering en zondag 30 juni vierden Gert Klok en Hennie Klok-Nellestein hun 65-jarig huwelijk. Burgemeester Verhulst bezocht het briljanten bruidspaar. "Ik sprong over het hek en het was voor elkaar", zegt meneer Klok lachend.

Door Ester Wormgoor

Lunteren - Nog maar 19 jaar was Hennie Nellestein toen zij 'ja' zei tegen haar Gert. Ze hadden pas twee jaar verkering gehad, maar kenden elkaar al zo lang. Ze wisten het zeker, deze liefde was voor het leven en daarom wilden ze trouwen. Ze trouwden in Renkum. Hennie droeg een lange groene jurk met een sluier, Gert een keurig pak. "En ik had een stropdas voor natuurlijk." "Het was een mooie zonnige dag, net zo warm als vandaag", herinnert mevrouw Klok zich. "Het was een heel bijzondere dag."

Het echtpaar krijgt drie kinderen, één dochter en twee zonen. Meneer Klok werkt als internationaal vrachtwagen chauffeur en is vaak dagen, soms weken, van huis. "Mijn vrouw heeft de opvoeding van onze kinderen helemaal alleen gedaan. Heel knap, dat mag best weleens gezegd worden." Na de geboorte van hun tweede kind, besluit het echtpaar naar Canada te emigreren." Nederland was zo bekrompen in die tijd. Een neef van mijn vrouw woonde al meer dan vijftig jaar in Canada en dat wilden wij ook wel. Ik kon in zijn werkplaats aan de slag." Engels sprak het echtpaar nauwelijks. "We hadden alleen een blauwe maandag een cursus gevolgd. Na een klein jaar leerden we andere Nederlanders kennen en werd ik vrachtwagenchauffeur." Als de jongste zoon van het echtpaar wordt geboren, wordt de heimwee van mevrouw Klok onhoudbaar. "Ik vond het vooral zo erg voor mijn vader dat wij zo ver weg woonden", vertelt mevrouw Klok. "En dan weet je dat het klaar is", reageert haar man. Met drie kinderen, waarvan de jongste slechts één maand oud, stapt het gezin op het vliegtuig terug naar Nederland om in Lunteren te gaan wonen. "Werk was er volop in die tijd", zegt meneer Klok, dus ik had zo weer een baan als internationaal vrachtwagenchauffeur."

43 jaar
Meneer en mevrouw Klok hebben drie kinderen, acht kleinkinderen en zes achterkleinkinderen gekregen. Zij wonen inmiddels alweer 43 jaar met veel plezier in hun woning aan de Van Limburg Stirumstraat in Lunteren. Hun briljanten huwelijk vierden zij met de hele familie op het terras van een restaurant. "Iedereen was er, mooier kun je het toch niet wensen."

Meer berichten