Hele week lopend naar Paasbergschool

Leerlingen van groep 6 tot en met 8 van de Paasbergschool in Ede gingen onlangs de hele week lopend naar school en weer naar huis. Dit deden ze om hiermee geld in te zamelen voor het project waarbij 51 Edenaren in 2020 samen met World Servants naar Zambia gaan om daar te bouwen aan medische voorzieningen. Vier leerlingen van de school gaan mee met deze reis.

Ede - Om dit project mogelijk te maken wordt per deelnemer een bijdrage verwacht, deels uit eigen middelen, maar ook vanuit sponsoring en acties. De beoogde opbrengst uit acties en sponsoring voor het project bedraagt 100.000 euro.

De Paasbergschool heeft met deze ludieke actie een bedrag van 2.641,47 euro bij elkaar gelopen. Een fantastisch bedrag.

Ondanks de hitte

Dat iedereen zich volledig heeft ingezet om deze prachtige opbrengst bij elkaar te lopen, blijkt wel: Eén leerling had vooraf besloten rennend naar school te gaan en ook rennend naar huis. Dit heeft hij alle dagen gedaan ondanks de hitte.

Druk op pad

Eigenlijk zou de uitslag al vrijdagmorgen zijn. Maar de leerlingen wilden nog meer sponsorgeld ophalen en dus is deze verplaatst naar maandagmorgen.

Het hele weekend zijn ze nog druk op pad geweest om meer geld op te halen. Uiteindelijk heeft groep 7 het meeste geld opgehaald, deze klas wordt getrakteerd op zeer verdiend ijsje van Puro.

De kinderen die heel dicht bij de school wonen, liepen met een omweg naar school of fietsten eerst naar een vriendje om vanaf daar te lopen. Zelfs vanuit Kernhem of Veldhuizen werd er naar de Paasbergschool gelopen.

Blote voeten

Twee leerkrachten waren door een ouder uitgedaagd om op blote voeten naar school te komen lopen, dan zouden ze het sponsorbedrag verhogen.

Deze uitdaging hebben ze aangegrepen en gesteund door een aantal leerlingen liepen ze dinsdag dus op blote voeten heen en weer naar school.

Zeer arm land

In Zambia, in de plaats Miloso gaat de groep bouwen aan de uitbreiding van een medische post die daar in 2002 is gebouwd door World Servants.

Deze wordt dagelijks door circa honderd mensen bezocht. Door de uitbreiding komt er een kraamkliniek en een opnamemogelijkheid voor zieken. Deze mogelijkheid is er nu in de regio nog niet.

Ook zal bij de kliniek een woning worden gerealiseerd voor een gediplomeerd verpleegkundige/arts, en een toiletblok.

Zambia is een van de armste landen in Afrika - volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft 68 procent van de bevolking onder de armoedegrens

Wilt u dit project ook steunen of meer informatie? Kijk dan op www.geef.ws/Ede

Meer berichten