Studenten Motorvoertuigentechniek, gedeputeerde Christianne van der Wal en voorzitter Jan Jacob van Dijk. (Foto: Jasper Vollman)
Studenten Motorvoertuigentechniek, gedeputeerde Christianne van der Wal en voorzitter Jan Jacob van Dijk. (Foto: Jasper Vollman)

Technova College adopteert WEpod

Op 1 juli vond de overhandiging plaats van één van de zelfrijdende WEpod's van provincie Gelderland aan Technova College. Dembo-school gaat in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen nieuwe leerlijnen ontwikkelen met als doel autonoom rijden in het onderwijs te integreren.

Ede - In de centrale hal van Technova College prijkt het overgenomen, zelfrijdende voertuig. Het parkeerterrein is al ingemeten en binnenkort kan de WEpod op het eigen terrein van de school op een testtraject gaan rijden. De WEpod biedt het onderwijs toegang tot technische systemen, sensoren en software achter autonoom rijden, een techniek die zich in hoog tempo ontwikkelt. Voor de opleiding motorvoertuigentechniek is de WEpod daarom een interessante tool om mee te leren en experimenteren. Bovendien slaat het autonome voertuig een brug tussen Technova College en de HAN, die gezamenlijk nieuwe leerlijnen gaan ontwikkelen rondom de technologie voor autonoom rijdende voertuigen.

De WEpod fungeerde enkele jaren als testvoertuig van de provincie Gelderland om de ontwikkeling van zelfrijdend openbaar vervoer en transport te stimuleren. Het voertuig reed tijdens al eerder tussen station Ede/Wageningen en de campus van de WUR.

Meer berichten