Uilen-ploeg van Pieter Maritz Verkenners, de algemene winnaars van de zeepkistenrace. (Foto: Menno van Holland)
Uilen-ploeg van Pieter Maritz Verkenners, de algemene winnaars van de zeepkistenrace. (Foto: Menno van Holland) (Foto: Menno van Holland)

Race met zeepkisten op Edese atletiekbaan

Zaterdag hebben de Edese verkenners van scoutinggroep Pieter Maritz het opgenomen tegen de verkenners van Scouting Scherpenzeel. Afgelopen weken hebben de groepen veel tijd gestoken in het bouwen van hun zeepkisten. Zaterdag werd de race gestreden op de atletiekbaan van de Edese kazerne.

Ede - De race is opgezet door enthousiaste leiding die het leuk vonden om de verkenners (jongens van 11 t/m 15 jaar) tegen elkaar te laten strijden in zelfgemaakte zeepkisten. De regels waren simpel. De wagens moesten bestaan uit minimaal 3 wielen, een stuur en een rem. De zeepkisten werden beoordeeld op snelheid, behendigheid en schoonheid. Na een traditionele opening met het hijsen van de vlag en het oplezen van de wet kon de strijd beginnen. In verschillende rondes werd er bepaald welke zeepkist in welke categorie had gewonnen. De verkenners werden aangemoedigd door buurtbewoners en ouders die langs de kant stonden.
Joel, Nathan, Maurien, Jochem, Levi, Leander en Simon van de Pieter Maritz groep hadden de zeepkist die het over het algemeen het best had gedaan. Na de prijsuitreiking gaven de verkenners elkaar sportief de hand en gingen de zestig verkenners allemaal weer naar huis.

Meer berichten