De reeks van in totaal negen concerten wordt geopend door Evert van de Veen. (Foto: Anton Dommerholt)
De reeks van in totaal negen concerten wordt geopend door Evert van de Veen. (Foto: Anton Dommerholt) (Foto: Anton Dommerholt)

Orgelconcerten starten met Evert van de Veen

In de Oude Kerk van Ede start woensdagavond 3 juli voor de 63e keer de zomer-orgelserie, waarin het indrukwekkende Van Dam/Pels orgel centraal staat.

Ede - De reeks van in totaal negen concerten wordt geopend door Evert van de Veen.

Evert van de Veen ontving zijn eerste orgellessen bij Evert van de Kamp en bij organist John Propitius, vervolgens studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium hoofdvak orgel bij Theo Teunissen.

Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Hij geeft jaarlijks vele concerten in Nederland, alsmede in het buitenland, o.a. Duitsland, Oostenrijk België, Engeland, Hongarije en Australië.

Evert van de Veen is ook een veel gevraagd koorbegeleider. Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerk van Voorthuizen en de Hervormde kerk (PKN) te Putten. Naast organist is hij werkzaam als dirigent van vijf koren.

Op het programma staan werken van o.a. Klaas Jan Mulder, Johann Sebastian Bach, Jozeph Tilborghs, Cesar Franck, Henry Deshayes, Paul Barras, met tot besluit een koraalfinale van de organist.

Aanvang 20.00 uur, toegangsprijs: 8 euro. Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

orgelshervormdede.nl

Meer berichten