Foto: Pauw Media

210 zonnepanelen op hoofdkantoor ACV

ACV heeft 210 zonnepanelen geplaatst op het dak van het hoofdkantoor aan de Neonstraat in Ede. Jaarlijks zullen deze panelen maximaal 63.000 kWh opbrengen. ACV zal daarmee een kwart van het totale energieverbruik zelf opwekken. De investering verdient zich naar verwachting in acht jaar terug.

Ede - Wouter Koenderman, directeur van ACV over de zonnepanelen: "Natuurlijk ben ik er trots op dat wij nu zonnepanelen hebben liggen op de locatie waar wij de meeste energie verbruiken. Dit past helemaal in ons beleid, waarin milieu en duurzaamheid een belangrijke plaats innemen. En de zonnepanelen liggen er net op tijd voor 21 juni, de langste dag van het jaar met de meeste zonuren." ACV zamelt afval en grondstoffen in voor de gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen, Renkum en Renswoude. De laatste gemeente is voornemens om per 1 januari 2020 ook aandeelhouder van ACV te worden.

Het laten rijden van voertuigen op groengas is een ander voorbeeld van de duurzame maatregelen van ACV. Groengas is gas dat duurzaam is geproduceerd. Het groengas wordt gemaakt van GFT-afval dat ACV ophaalt.

Meer berichten