De gemeente Ede en SLG gaan  jaarlijks een themabijeenkomst organiseren.(Foto: SLG)
De gemeente Ede en SLG gaan jaarlijks een themabijeenkomst organiseren.(Foto: SLG) (Foto: )

Versterking 'groen' vrijwilligersnetwerk Ede

Ede is een gemeente met veel inwoners die als groenvrijwilliger actief zijn in het buitengebied. Er zijn meer dan 50 grote en kleinere vrijwilligersgroepen actief die zich inzetten voor diverse onderwerpen. Denk daarbij aan beheer en onderhoud van landschapselementen en opruimen van zwerfafval.

Ede - De gemeente Ede gaat in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) deze vrijwilligersgroepen komende jaren actief ondersteunen om hun werk succesvol te houden en nog succesvoller te maken.

Bent u samen met andere inwoners of vrijwilligers als groenvrijwilliger actief? ''Dan komen we graag met u in contact!''

''We zijn op zoek naar de vrijwilligers(groepen) die actief zijn in de gemeente Ede. Is uw groep nog niet benaderd door SLG? Neem dan vóór 15 juli contact op met SLG via email info@landschapsbeheergelderland.nl. Dan kan ook uw groep actief ondersteund worden.''

Zo gaan de gemeente Ede en SLG jaarlijks een themabijeenkomst organiseren, waarbij inhoudelijke thema's behandeld worden zoals werving en binding vrijwilligers, opstellen werkplan, pers en publiciteit.

Ook organiseren zij een jaarlijkse gemeentelijke werkdag en trainingsprogramma. Er komt een loket beschikbaar waar vrijwilligers vragen kunnen stellen.

Meer berichten