Edenaar Victor van Ruissen met partner Berend Boers en de NK Padel beker. (Foto: Corine van Ruissen)
Edenaar Victor van Ruissen met partner Berend Boers en de NK Padel beker. (Foto: Corine van Ruissen) (Foto: Corine van Ruissen)

Nederlands kampioen padel komt uit Ede

Ede heeft weer een Nederlands Kampioen in haar midden. Tijdens het Libéma Open Grastoernooi in Rosmalen, organiseerde de Nederlandse Tennisbond ook het Nederlands Kampioenschap Padel. Edenaar Victor van Ruissen won het toernooi, samen met zijn partner Berend Boers.

Ede - Van Ruissen, die twee jaar geleden nog Nederlands Kampioen Dubbel t/m 18 jaar werd in de tennissport, maakte een jaar geleden de overstap naar padel. Deze relatief nieuwe sport kent zijn origine in Mexico en is populair in alle Spaanstalige landen. Met name in Spanje, waar het vorig jaar voetbal inhaalde als meest populaire sport, wordt padel erg veel gespeeld.

TV Keltenwoud

Sinds september 2016 kunnen we ook in de gemeente Ede padel spelen, bij TV Keltenwoud. Padel is een racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Het lijkt op een mix van tennis en squash en wordt altijd gespeeld in dubbels, twee tegen twee dus. In Nederland ontwikkelt padel zich in een rap tempo, met name veel tennissers weten de weg naar de padelbanen te vinden en zijn erg enthousiast over deze sport.

Fanatiek

Zo ook in Ede en Bennekom, waar sinds anderhalf jaar een aantal fanatieke padelspelers te vinden is. En de investering in deze sport werpt dus nu al zijn vruchten af met het Nederlands Kampioenschap van Victor. De jonge van Ruissen volgt daarmee in de voetsporen van zijn vader Fred, die een paar weken eerder Nederlands Kampioen Padel in de seniorenklassen 50+ én 55+ werd, samen met zijn partner Jack Engelaar.

Meer berichten