Het nieuwe gebouw vormt dé uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe.
Het nieuwe gebouw vormt dé uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe. (Foto: )

Koning Willem-Alexander opent Park Paviljoen

Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 21 juni het nieuwe Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel gehuisvest.

Otterlo - Het Park Paviljoen biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het Park. In de langgerekte en gebogen centrale ruimte, met op koude dagen aan het eind een knapperend haardvuur, kan de bezoeker zich verwonderen over de lichtprojecties op het gewelfde plafond. In het weekend van 22 en 23 juni zijn alle bezoekers van het Park van harte welkom om het nieuwe Park Paviljoen van binnen te komen bekijken. Het gebouw is opengesteld en medewerkers van het Park laten de verschillende ruimtes van het publieksgebouw zien.

Het Park Paviljoen is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen en voorzien van zonnepanelen en een warmte-en koudeopslag. Met de bouw van het Paviljoen is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het centrumgebied van het Park. Ook het evenemententerrein, de speeltuin, ontsluitingswegen, fietspaden en de parkeerplaats zijn opnieuw ingericht.

Meer berichten