De 13-jarige Denise van Hunen uit Bennekom binnenkort te zien in het Stadsschouwburg van Utrecht.
De 13-jarige Denise van Hunen uit Bennekom binnenkort te zien in het Stadsschouwburg van Utrecht. (Foto: zelf )

Denise van Hunen uit Bennekom schittert naast musicalsterren

De 13-jarige Denise van Hunen uit Bennekom staat zaterdag 29 juni samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical ‘Stella in de sterren’ in het Stadsschouwburg van Utrecht. Ze mag de rol van het ensemble spelen; het ensemble bestaat uit vier rollen. ''Een grote verantwoordelijkheid'', vindt Denise zelf ook. ''Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk.''

Bennekom - Leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

De jonge Denise zit nu twee jaar in de TopClub in Amersfoort. Dat ze het ensemble, een van de hoofdrollen in de musical ‘Stella in de sterren’ speelt, brengt wel extra veel repetitiedagen met zich mee, want leerlingen die hoofdrollen vertolken in de grote eindvoorstellingen repeteren extra vaak voor de uitvoering. Geen probleem voor Denise. “Ik vind het erg gaaf om een hoofdrol te hebben in de musical. Hier heb ik hard voor gewerkt. De repetities gaan erg goed en ik heb het erg naar de zin tijdens de repetities en lessen. Acteren vind ik het leukst om te beoefenen tijdens de lessen.”

Auditie

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Denise auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. “Ik heb veel zin in de eindvoorstelling. De scène met de polo’ s vind ik het leukst om te spelen. Ik kan echt niet wachten tot mijn familie mij ziet schitteren op het grote podium.”

Kinderen en jongeren krijgen bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy elke week les in zingen, dansen en acteren, in hun eigen leeftijdscategorie. De tweede helft van het schooljaar werken zij toe naar de grote zomervoorstelling. In september kunnen kinderen van 4 tot en met 18 jaar starten met lessen in de basisgroepen. Daarnaast zijn er het jaar door diverse auditiedagen om te kunnen instromen in een Topclub. De volgende auditiedag is 31 augustus in Amersfoort.

Meer info: telekidsmusicalschool.nl.

Meer berichten