Burgemeester Verhulst bezoekt het bruidspaar Hasselaar en hun dochters Ina en Janny. (Foto's en tekst: Ester Wormgoor)
Burgemeester Verhulst bezoekt het bruidspaar Hasselaar en hun dochters Ina en Janny. (Foto's en tekst: Ester Wormgoor) (Foto: )

Briljanten bruidspaar: 'Wij hebben twee gouden dochters'

Het was in de nazomer van 1949 toen de vonk tussen Teunis Jan en Gerry oversloeg. Teunis Jan woonde in Lunteren, maar kwam graag in Ede. "Een geluk voor mij. Ik zag hem fietsen en toen wist ik het", zegt Gerry "en dat is nu bijna zeventig jaar geleden."

Door Ester Wormgoor

Ede - Net 17 was Teunis Jan en Gerry was zelfs nog een jaartje jonger toen zij elkaar voor het eerst ontmoetten. Teunis Jan was met zijn vrienden in Ede en daar ontmoette hij Gerry die samen met haar nicht uit was. Teunis Jan was een boerenzoon, woonde en werkte op hun boerderij in Lunteren en kwam uit een gezin van 15 kinderen. Het stel kreeg verkering, maar Teunis Jan moest nog in dienst. Zodra zijn diensttijd erop zat, was hij welkom om bij Gerry te komen wonen die op dat moment nog bij haar ouders woonde.

"Op 9 juni 1954 zijn we getrouwd", vertelt mevrouw Hasselaar. "We bleven bij mijn ouders wonen. Het huis was opgesplitst. Zo kon ik voor hen zorgen en was het voor mij ook gezellig als Teunis Jan 's avonds weg was." Meneer Hasselaar was een bezige bij. "Geld om na de lagere school verder te leren was er niet, dus zocht ik eerst een baan om vervolgens in de avonduren te studeren. Ik ben registeraccountant geworden." Ondertussen waren dochters Janny en Ina geboren en inmiddels heeft het echtpaar ook zeven kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

In het voorjaar werd het briljanten bruidspaar allebei getroffen door een longontsteking. Meneer Hasselaar moest zelfs een paar dagen opgenomen worden in het ziekenhuis. "Onze dochters hebben voor mij gezorgd. Ze hebben mij nog geen uur alleen gelaten. Echt, wij hebben twee gouden dochters", vindt mevrouw Hasselaar. "Elk jaar gaan we met z'n vieren op vakantie, zonder kleinkinderen en achterkleinkinderen, net als vroeger met ons eigen gezinnetje", vertellen Janny en Ina. "Meestal in het najaar, lekker een weekje naar de zon. En wie zijn dan het fitst? Onze ouders."

Het briljanten huwelijk van het echtpaar Hasselaar wordt gevierd met een weekendje weg met de hele familie. "We hebben zes huisjes gehuurd. Mensen vragen dan weleens of het niet te druk voor ons is, maar nee hoor, de drukte van onze kleinkinderen en achterkleinkinderen, daar kunnen wij heel goed tegen." Dan heeft meneer Hasselaar nog een verrassing voor de burgemeester, of twee eigenlijk. Zijn zelfgeschreven boek 'Een jongensdroom, de carrière en hobby's van een boerenzoon uit de Gelderse Vallei ', en een zelf geschilderd portret van de burgemeester. "Wat leuk, dat heb ik nog nooit gehad, die komt thuis op mijn werkkamer", reageert de burgemeester spontaan.

Meer berichten