Concours Hippique Bennekom

Landgoed Hoekelum stond met Hemelvaartsdag weer traditiegetrouw in het teken van de paardensport, waar veel paardenliefhebbers hun hart op konden halen.

Bennekom - Op 29 mei konden de menners aan de slag met twee onderdelen van de samengestelde wedstrijd ,namelijk de dressuur en vaardigheidsproef . Op 30 mei werd de marathon gereden, ze begonnen met het A traject, een bijna 6.5 kilometer lange route door de Hoekelumse bossen om vervolgens het B traject in te gaan waarin 6 hindernissen staan. Elke hindernis bestaat uit 6 poorten.

 Naast de diverse tuigpaardenrubrieken zoals de Een & Tweespan ,Hackney’s grote & kleine maat Friese aanspanningen waren er springconcoursen waar prachtige prijzen te winnen waren, zo won Anne van Vulpen de Caluna Zadelprijs en kreeg ze een Calluna zadel aangeboden. Ook de burgemeester kwam prijzen uitreiken aan de ruiters en atleten van de Ride & Run .

Tussen de rubrieken door gaven de ruiters het van ponystal het Zespan met hun Shetlanders twee kleurrijke shows, waar het plezier van afspatte. Ook was er voor de kinderen van alles te beleven, kortom een leuke dag voor het hele gezin.

Meer berichten