Joëlle Weening.
Joëlle Weening. (Foto: Worldskills Netherlands)

Edese Joëlle Weening naar WK Etaleren

Joëlle Weening uit Ede doet als Nederlands Kampioen etaleren mee aan de Worldskills 2019 in Kazan, Rusland.

Ede - De WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden rond de 1.300 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘Beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen.

In maart won Joëlle, als student van Aeres MBO Velp, de nationale titel bij de Skills Heroes. Dit is het grootste beroepen-event van Nederland waarbij talentvolle MBO-studenten op vakwedstrijden streden om de titel ‘Beste Nederlandse vakman of vakvrouw 2019’. De Edese, momenteel bezig met de afronding van haar examenjaar Styling & Design, deed mee binnen de vakrichting Etaleur.

In april werd Joëlle geselecteerd voor Team NL, om namens Nederland deel te nemen aan het WK voor beroepen in haar vakrichting etaleren.Team NL bestaat uit 30 nationaal MBO-kampioenen. Van lasser tot etaleur en van metselaar tot bakker.

Joëlle vertrekt 19 augustus 2019 richting Kazan, om zich daar voor te bereiden op de competitie. De competitie start op 23 augustus en duurt vier dagen.

Joelle is te volgen op instagram @joelleteamnl.

Meer berichten