De spelers en coaches van Dames 5. "Het geeft een fijn gevoel dat als je een keertje niet kunt dat het dan ook niet erg is." (Foto: José van der Burg)
De spelers en coaches van Dames 5. "Het geeft een fijn gevoel dat als je een keertje niet kunt dat het dan ook niet erg is." (Foto: José van der Burg) (Foto: José van der Burg)

'Zo kan ik toch wedstrijden spelen'

Lekker volleyballen en op zaterdag competitie spelen. Dat is wat ze bij Dames 5 van TweeVV graag doen. Toch merkten ze dat er regelmatig dames stopten. Niet omdat ze niet meer wilden, maar omdat ze niet elke zaterdag beschikbaar waren. Zo ontstond het idee voor een groter team met meer spelers die elkaar kunnen afwisselen in de competitie.

Door José van der Burg

Ede - Tamar Gaikhorst ging elke week met plezier naar de volleybaltrainingen toe. Maar die zaterdagen, die waren lastig te combineren met haar opleiding verpleegkunde. “Je hebt 6 spelers nodig voor een wedstrijd en ik speelde in een team van 8. Dus als je dan niet kon, dan zat je gelijk krap aan.” Uiteindelijk stopt Tamar met volleyballen. Maar ze mist het spel al snel. Dus toen ze op Facebook een bericht zag langskomen dat Dames 5 nog spelers zocht besloot ze te gaan kijken. “Het is een leuk team met jonge meiden en ervaren dames door elkaar. En op deze manier kan ik toch wedstrijden spelen."

Angelique Dijkers is middenaanvaller en speelt al vanaf haar zevende. “Ik mis het als ik niet speel. Vorige week had ik geen training en dan baal ik echt.” Eind vorig jaar besloten ze met zijn allen dat het fijner zou zijn om meer spelers te hebben voor de competitie op zaterdag. “We hoorden ook van spelers die stoppen omdat ze niet alle wedstrijden kunnen spelen. Dus we dachten; laten wij nou eens duidelijk aangeven dat wij daar het team voor zijn.”

Ruimer in spelers

Aanvoerster Caroline van den Ham speelt zelfs het liefst alle wedstrijden. “Maar niet iedereen kan of wil dat. Nu zitten we wat ruimer in de spelers en dan kun je gewoon lekker komen volleyballen, ook als je niet elke zaterdag kan komen spelen.” Maar dat is niet het enige voordeel van een groot team vertelt Angelique. Het trainen met een grote groep is ook leuk, dan kun je ook meer tegen elkaar spelen.” Het team traint op dinsdagavond in de Van der Knaaphal. “Monica, onze trainster, is wel iemand die fanatiek is en dan zie je ook echt dat je vooruit gaat”, vertelt Angelique. “Maar er is ook ruimte voor een lolletje”, vult Caroline aan. "En we doen als team ook dingen ernaast. Een etentje als afsluiting van het seizoen of na de training een drankje met degenen die dat willen.”

Een echte teamsport

Want dat teamelement is natuurlijk heel belangrijk bij deze sport. En wat Angelique betreft ook één van de mooiste kanten. “Het leuke aan volleybal is dat je het met een groep doet. En door het compacte speelveld heb je korte acties, dat maakt het dynamisch.” Ook Caroline vindt het sporten in groepsverband prettig. “Het is gezellig en toch bezig zijn. Als ik dinsdag 's morgens wakker word dan denk ik; O het is weer dinsdag, ik mag weer trainen!” Dames (met name spelverdelers) die interesse hebben kunnen kijken op de website.

Meer info: tweevv.nl.

Meer berichten