Staatssecretaris Paul Blokhuis in actie op de survivalbaan in Ede (Foto: Jacqueline Imminkhuizen)
Staatssecretaris Paul Blokhuis in actie op de survivalbaan in Ede (Foto: Jacqueline Imminkhuizen) (Foto: )

Staatssecretaris in gesprek en op survival in Ede

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezocht maandag het project YourCube. Binnen dit project zetten jongeren zich vrijwillig in om zo iets voor de samenleving te betekenen én zichzelf te ontwikkelen. Zij geven hier invulling aan hun maatschappelijk diensttijd.

EDE - Het Survivalteam Ede aan de Langekampweg is een van de plekken waar jongeren kunnen werken als vrijwilliger. De staatssecretaris legde samen met wethouder Meijer en een paar jongeren een parcours af en ging ondertussen met hen in gesprek.

Eén van die jongeren was Anneriet Soons (17). Vorig jaar stopte zij met de HAVO en moest toen iets anders doen. "Sinds eind vorig jaar werk ik als vrijwilliger bij YourCube", vertelt ze. "Ik bezoek bejaardentehuizen, geef bijles, pas op kinderen en organiseer van alles. Ik doe dit 2 a 3 dagen in de week. Het is erg leuk om te doen en ik heb mijzelf hierdoor echt ontwikkeld. Je leert jezelf heel goed kennen en ik heb er persoonlijk veel aan gehad."

De maatschappelijk diensttijd is veel meer dan alleen vrijwilligerswerk. Staatssecretaris Blokhuis: "Wij willen dit gebruiken om jongeren hun talenten te laten ontwikkelen. En ze ontvangen er een certificaat voor, dat is een mooie plus op je cv."

Meer berichten