Oud en jong samen op pad: 'Het was dol fijn!'

Dinsdag 21 mei vertrok een groep jongeren met deelnemers van Stichting De Zonnebloem naar het Dolfinarium. De jongeren doen mee aan het project YourCube. Een aantal jongeren hebben zich aangemeld via het Dulon College en zitten in een klas waarin ze zich oriënteren op hun vervolgstudie.

Ede - Eenmaal in het Dolfinarium werd elke jongere aan een deelnemer gekoppeld om de rolstoel te duwen. Op deze manier was er vanzelf contact en ontstonden er leuke gesprekken. Anekdotes van vroeger werden besproken en ondertussen werd genoten van de dolfijnen en walrussen. Ook de zeeleeuwenshow viel erg in de smaak. Een mevrouw zei: “ik heb in tijden niet zoiets moois gezien in Nederland.”

YourCube wordt uitgevoerd door Netwerk Dien je Stad en is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd, een initiatief van het ministerie van VWS. Binnen dit project zetten Edese jongeren zich vrijwillig in om zo iets voor de samenleving te betekenen en zichzelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door te ontdekken wat ze willen qua studie of werk.

Meer berichten