Senne Ribbens en Anouk van Beek.
Senne Ribbens en Anouk van Beek. (Foto: Laura Engelen)

Regiokampioenen Exalto Sport Lunteren

Op zaterdag 19 mei vond de regiofinale plaats voor het dames turnen, zesde divisie. Aan deze wedstrijd deden vier Exalto Sport turnsters mee. Twee daarvan mochten zich aan het einde van de dag regiokampioen noemen!

Lelystad/Lunteren - In de eerste wedstrijd kwamen de instappers Esmee-Rose Mulder en Irene Jansen uit voor Exalto Sport. De twee vriendinnen turnen samen een stabiele wedstrijd in een sterk deelnemersveld. Esmee-Rose turnde een strakke brug oefening en werd beloond met 14.450 punten. Goed voor een zesde plek op dit toestel. Irene heeft een hele mooie sprong laten zien en kreeg daarvoor een welverdiende score van 12.375 pnt. Beide meiden turnde dit jaar hun eerste wedstrijdseizoen en hebben heel knap een 17e en 21e plek behaald.

In de categorie Jeugd 2 kwam Laura Vink in actie. Zij turnde een goede wedstrijd en liet een stabiele balk oefening zien. Zij werd hiervoor beloond met een vierde plek. Haar laatste toestel was vloer. Vlak voor haar wedstrijdoefening wisselde ze nog haar acrobatische series. Zij turnde hiermee een sterke vloeroefening en behaalde zelfs een tweede plek binnen het deelnemersveld. Met krap viertiende onder de nummer drie, werd Laura Vink vierde in het eindklassement.

Tot slot kwamen Anouk van Beek en Senne Ribbens uit, in de laatste wedstrijdronde. Anouk werd twee keer eerste bij de plaatsingswedstrijden en had vandaag haar plekje te verdedigen. Zij turnde een strakke vloeroefening, maar zag pittige concurrentie voorbij komen. Op balk deed zij er een tandje bovenop en turnde haar mooiste oefening van dit seizoen. Ook haar andere toestellen werden beloond met prachtige cijfers. Hiermee liet ze de rest van de deelneemsters achter zich. Anouk behaalde een eerste plaats en werd hiermee regiokampioen.

Senne startte de wedstrijd op haar lievelingstoestellen balk en vloer. Zij turnde twee hele strakke oefeningen en wist hiermee een ruime voorsprong op te bouwen. Ondanks haar eerste turnseizoen, zette Senne sterke wedstrijden neer. Haar voorsprong bleek vandaag voldoende en ze werd knap eerste. Ook zij mag zich dit seizoen regiokampioen noemen.

Meer berichten