Iedereen is 27 mei welkom op de inspiratieavond over de toekomstbestendigheid van de binnenstad (Foto: Jacqueline Imminkhuizen)
Iedereen is 27 mei welkom op de inspiratieavond over de toekomstbestendigheid van de binnenstad (Foto: Jacqueline Imminkhuizen) (Foto: )

Inspiratieavond over binnenstad Ede

Verschillende partijen werken al een tijdje samen aan de toekomstigbestendigheid van de binnenstad van Ede. Maandagavond 27 mei presenteren zij hun ideeën en plannen tijdens een inspiratieavond in Cultura. Deze avond is niet alleen bedoeld voor ondernemers maar voor alle betrokkenen van de binnenstad, zoals personeel en bewoners.

Door Jacqueline Imminkhuizen

Ede - De avond begint om 18.30 uur met een broodje voor iedereen en wordt afgetrapt door Hans van Tellingen met een speech over zijn nieuwe boek Waarom Stenen Winkels Winnen. Daarna krijgen bezoekers, bewoners en ondernemers de kans om in twee minuten een statement te maken, gevolgd door een korte paneldiscussie. Je kunt je hiervoor opgeven via info@gelukkigebinnenstad.nl. Aan het eind van de avond is er de mogelijkheid om diverse stands te bezoeken en te netwerken onder het genot van een drankje en muziekje.

Interactieve avond

"Het moet vooral een interactieve avond zijn, waarbij we zoveel mogelijk met elkaar in contact komen. Iedereen is welkom op deze bijeenkomst, de binnenstad is namelijk van ons allemaal", vertelt Daan Overeem. Overeem is initiatiefnemer van de Gelukkige Binnenstad (voorheen Gelukkig Winkelen). Dit is een initiatief van een groep ondernemers die met deze aanpak meer aandacht wil geven aan de duurzaamheid en sociale meerwaarde van de binnenstad. "Gemeente Ede heeft de Gelukkige Binnenstad omarmd en is ter bevestiging overgegaan tot een financiële ondersteuning. Inmiddels zijn er meer dan 50 ondernemers aangesloten en is er een kerngroep gevormd van acht ondernemers. Dit leverde al vele concrete resultaten en activiteiten op. Ik zeg steeds: 'De binnenstad moet de huiskamer van Ede worden'."

Sara Kakebeen van de kinderwinkel Sari Marijs zit ook in die kerngroep: "Ik vind het erg belangrijk dat we als binnenstad gaan samenwerken. Er wordt zoveel gedaan dat we vaak van elkaar niet weten wat we precies doen. De bewustwording dat we elkaar nodig hebben vind ik dus erg belangrijk."

Meer berichten