Myrthe, Rik en Marijn vormen samen de band Sound of David.
Myrthe, Rik en Marijn vormen samen de band Sound of David. (Foto: Sound of David)

Sound of David houdt spiegel voor

Met als inspiratiebron het bijbelboek Psalmen is een nieuw muzikaal initiatief ontstaan onder de naam Sound of David. Edenaren Rik Verkruijssen en Marijn Walraven geven samen met zangeres Myrthe op vrijdag 24 mei een concert op basis van hun eerste album 'Ik vind mijzelf in U'.

Door Diana Kervel

Ede - Muziek en geloof lopen als een rode draad in het leven van Rik Verkruijssen. Vanaf zijn tiende levensjaar heeft hij pianoles gehad. "Daarnaast ben ik begonnen met het schrijven van teksten en componeren van muziek. Schrijven is voor mij altijd al een uitlaatklep geweest." Op het Streeklyceum in Ede leerde hij Marijn kennen bij muziekopvoeringen. "Hij stimuleerde mij om meer muziek te gaan schrijven en heeft geholpen om akkoorden te vinden om de boodschap over te brengen." Zangeres Myrthe is uiteindelijk het tweetal komen versterken.

Achtergrond

Sound of David maakt muziek geïnspireerd door het voorbeeld van de psalmen. Het grootste deel van de 150 bestaande psalmen zijn geschreven door David. "David maakt gebruikt van muziek als een spiegel voor je innerlijk. Alle gevoelens en emoties van verdrieten vreugde, hoop en wanhoop, angst en opluchting, wraak en vergeving, klacht en het roemen van God komen erin naar voren. Psalmen helpen ons om eerlijk voor jezelf en voor God te staan. Ze helpen ons om te leven met God."

Muziek als verbinding

"Als je goede relaties hebt met mensen om je heen, kun je beter omgaan met de uitdagingen van het leven, je staat sterker in je schoenen. Dit geldt ook in het leven met God. Als je de relatie verdiept of versterkt kun je de lastige dingen een stuk beter aan. Muziek helpt om de relatie te verdiepen tussen God en mens. Soms is het een uitdaging om je verstand met emotie te verbinden. Het is mooi als je mensen via muziek daarin mee kunt nemen. Ik hoop dat ze herkenning kunnen vinden."

Album

De opnames van het album zijn uitgevoerd op basis van piano, gitaar en zang. "We zijn dank verschuldigd aan muzikale duizendpoot Luca Genta die aanvullende instrumenten heeft ingespeeld , gemixt en geproduceerd. Wij zijn heel erg benieuwd naar de reacties van het publiek."

Smaakt naar meer

Sound of David komt met nog meer albums uit.
"Onze drive is veel te groot om nu te stoppen. Er valt nog zoveel moois te maken.
Want we zijn nog maar net begonnen", zegt Rik Verkruijssen van Sound of David tot besluit.

Concert 24 mei

Het album 'Ik vind mijzelf in U' zal op 24 mei worden gereleased tijdens een huiskamerconcert op Irenelaan 47 in Ede. Het programma start om 20.15 uur. Over het reserveren van kaarten is meer informatie te vinden op: www.soundofdavid.nl

Meer berichten