Alleen maar tevreden gezihten na de Fietsinformatiedag in Ede.
Alleen maar tevreden gezihten na de Fietsinformatiedag in Ede. (Foto: Anja Straathof)

'Wij blijven prettig en veilig fietsen'

Alleen maar tevreden gezichten, tijdens de Fietsinformatiedag in Ede op 2 mei. De Fietsschool van de Fietsersbond organiseerde deze dag in Sportcafé De Peppel om ouderen prettig en veilig te laten fietsen.

Ede - Maxstein Tweewielers liet de deelnemers ervaren hoe het is om een elektrische fiets te rijden, Sportservice Ede had gevarieerde oefeningen om het lichaam soepel te houden en op het fietsparcours kreeg iedereen tips van de fietsdocenten om het nóg beter te doen. "Nu pas snap ik waarom e-bikers zo hard rijden," klonk het. "Dit gaat wel heel gemakkelijk!"

Nog net voordat het ’s middags begon te regenen werd een gezamenlijke fietstocht gemaakt, met wat aandachtspunten. ‘Uitritconstructies’, de Somatunnel, een ingewikkelde rotonde bij de Tooroplaan en een stukje fietsstraat zaten in het parcours. De middag werd afgesloten met een verkeersambtenaar van de gemeente, die toelichting kon geven op de fietsplannen van Ede. Al met al een heel waardevolle dag, vonden deelnemers. “Hier hadden veel meer ouderen aan mee moeten doen,” vonden ze.

Meer berichten