Bekendmaking opbrengst veiling voor het goede doel. (Foto: Organisatie Stichting Oranjebal Ede)
Bekendmaking opbrengst veiling voor het goede doel. (Foto: Organisatie Stichting Oranjebal Ede) (Foto: Organisatie Stichting Oranjebal Ede )

Opbrengst Oranjebal: 50.000 euro voor project Laten we Welzijn

Op Koningsnacht 26 april 2019 was het zover: de 9e editie van het Oranjebal, georganiseerd door de Ronde Tafel 78. Op een prachtig aangeklede locatie langs de A12 was Toyota Material Handling de gastheer en tevens hoofdsponsor van dit Oranjefeest voor Edese ondernemers. Met een veiling werd maar liefst € 50.000,- opgehaald voor het goede doel: Mentorproject Laten we Welzijn, een initiatief van Netwerk Dien je Stad.

Ede - Het mentorproject is er voor jongeren in een kwetsbare situatie. Laten we Welzijn helpt deze jongeren een stapje verder door een mentor aan de jongere te koppelen om samen aan persoonlijke doelen te werken. “Een geweldig groot bedrag. Hiermee kunnen 45 jongeren een jaar lang begeleid worden door een vrijwillige mentor”, aldus Marieke van der Heide, projectleider Laten we Welzijn.

Ronde Tafel 78

De organisatie, Stichting Oranjebal Ede, is meer dan een jaar druk bezig geweest om dit feest voor ruim 500 gasten, in samenwerking met sponsoren, neer te zetten. De optredens waren van hoge kwaliteit en de avond werd omlijst met heerlijke hapjes, drankjes en gezellige ontmoetingen. Uiteraard gingen ook de voetjes van de vloer.

“De organisatie van deze 9e editie van het Oranjebal was buitengewoon goed geregeld en er is een gigantisch hoog bedrag opgehaald. De organisatie heeft zichzelf overtroffen met deze geweldige opbrengst. De credits hiervoor gaan naar de heren van de Ronde Tafel 78. Zij hebben een fantastisch Oranjebal gerealiseerd. We zijn enorm dankbaar voor de steun die op deze manier aan deze Edese jongeren kan worden gegeven”, aldus Eelke Dekens, directeur Netwerk Dien je Stad, die de cheque uit handen kreeg van Arnout Hasselaar, voorzitter van de Ronde Tafel 78.

Thomas Lap

Voor het feest waren ook jongeren uitgenodigd van het goede doel die deelnemen als maatje of mentor in het mentorproject. Eén van die jongeren is Tomas Lap. Hij kwam 1,5 jaar geleden nog amper de deur uit en heeft inmiddels veel zelfvertrouwen opgebouwd met ondersteuning van zijn mentor Thirza. Tomas gaat er nu geregeld op uit om zijn sociale contacten te onderhouden en vrijwilligerswerk te doen.

Tijdens het Oranjebal heeft Tomas uitgebreid met de burgemeester staan praten. “Dat zijn geweldige ervaringen. Ik ben heel trots op wat ik heb bereikt door het harde werken van mijzelf en mijn omgeving”, aldus Tomas Lap.

Meer berichten