Voor Musicals in Concert op 18 mei is wekenlang geoefend met het fanfareorkest OBK onder leiding van dirigent Chris Kok.
Voor Musicals in Concert op 18 mei is wekenlang geoefend met het fanfareorkest OBK onder leiding van dirigent Chris Kok. (Foto: Diana Kervel)

Dorpsfanfare en Amsterdamse sterren komen samen in Wekerom

"Bij fanfare denken mensen al gauw aan optredens in het dorp bij speciale evenementen. We doen en kunnen nog zoveel meer. Dat zetten we neer met Musicals in concert."

Door: Diana Kervel

Wekerom - Chris Kok is dirigent van het 35-koppige fanfareorkest van muziekvereniging Oefening Baart Kunst in Otterlo. Voor het lenteconcert op 18 mei is deze keer gekozen voor musicals. "Musicals zijn in Nederland ongekend populair. We spelen hierop in door bekende klassiekers te gaan spelen uit musicals als Evita, Miss Saigon, Mamma Mia, West Side Story maar ook bijvoorbeeld Grease." OBK gebruikt voor de wekelijkse repetitieavonden de locatie van de oude legerbioscoop aan de Otterloseweg in Harskamp.

Solisten

Voor de zang zijn semiprofessionals Anne van Zandbergen en John Coppens ingehuurd. "Als pianist van het Gelders Opera en Operettegezelschap hebben we eind vorig jaar een project gedaan met het Amsterdam Musical Concertkoor. Na optredens in Arnhem en omstreken is het contact gebleven. Zij zullen een aantal liedjes en duetten onder begeleiding van OBK ten gehore brengen. Hiervan zijn speciale arrangementen geschreven voor fanfareorkesten."

Oefening baart kunst

"We hebben ambities om het fanfareorkest meer regionale bekendheid te geven. We hopen een zo aantrekkelijk mogelijk programma te kunnen bieden met voldoende uitdaging voor de fanfareleden. Nieuwe leden zijn overigens van harte welkom."

Sfeer

Met het kerstconcert heeft OBK al een visitekaartje afgegeven waarbij populaire nummers zijn uitgevoerd, van Bing Cosby tot en met Mariah Carey. Het orkest is in januari al begonnen met de repetities. "Deze keer pakken we nog grootser uit in het Kulturhus in Wekerom met passende inrichting bij het thema. De kwaliteit van licht en geluid brengen we naar een nog hoger niveau."

Imago

Ook al zit Chris Kok ruim 40 jaar in het muziekvak, hij loopt nog met regelmaat tegen vooroordelen aan. "Bij een fanfare denken mensen wel aan koperblazers en slagwerk, maar ook aan de bijpassende pet inclusief veer en daarnaast het strakke marcheren. Een fanfare is meer dan dat. Een fanfare is een compleet orkest dat uit de voeten kan met muziek van Bach tot hiphop. Met het kerstconcert traden we op als bigband!" Musicals in Concert belooft een waar spektakel te worden. Het is voor Ede en omstreken een uniek concert met een relatief kleine dorpsfanfare samen met twee musicalsterren uit Amsterdam. "We laten mensen dit graag ervaren, in een mooie setting waarbij licht en geluid volledig in overeenstemming zijn."

Toegang

Musicals in Concert vindt plaats op 18 mei om 20.00 uur in Kulturhus in Wekerom. Entree is 5 euro.

www.obkotterlo.nl

Meer berichten