Cover van het nieuwe kookboek Verrot Gezond. (Afbeelding: Maarten Weij)
Cover van het nieuwe kookboek Verrot Gezond. (Afbeelding: Maarten Weij) (Foto: Maarten Weij)

Het nieuwe fermentatie kookboek van Christian Weij

Op 26 mei wordt tijdens het 'ROTZOOI fermentatie festival' in het SmaakPArk het nieuwe kookboek Verrot gezond van Edenaar Christian Weij gepresenteerd.

Ede - In dit nieuwe kookboek geeft Christian Weij een groot aantal nieuwe recepten voor de verschillende soorten gefermenteerde producten. Van groente & kruiden, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel tot vlees en vis.
Zijn samenwerking met artsen en wetenschappers heeft een breed scala aan verschillende soorten gefermenteerde producten opgeleverd, die je dagelijks kunt eten. Gerechten die je eigen darmbacteriën stimuleren. Zo helpen we de natuur een handje om onze gezondheid te verbeteren.

Van zijn eerste boek Verrot lekker zijn inmiddels ruim 15.000 exemplaren verkocht.
Christian Weij is fermentatiespecialist, fooddesigner, landschapskok en pop-upchef. Hij is eigenaar van het SmaakPark in Ede en geeft geregeld fermentatieworkshops voor kleine en grote groepen (waaronder sterrenchefs). Verrot gezond is zijn tweede boek.

Met dit tweede boek over fermentatie heeft Christian Weij een (lezens)waardige opvolger van Verrot lekker geschreven. Mede door zijn inzet staat gefermenteerd voedsel tegenwoordig letterlijk (bij restaurants) en figuurlijk (als onderwerp) op de kaart. Weij toont met dit boek aan dat fermentatie als proces ongekende mogelijkheden biedt voor innovatie bij de bereiding van gezond, smaakvol en spannend eten. Hij bouwt hierbij op zijn creativiteit, nieuwsgierigheid, vakmanschap en kennis.

Meer berichten