Een bescheiden belettering op de ramen van de benedenverdieping kenmerkt het pand aan de Laan van Kernhem. ( Foto: T. Dorresteijn)
Een bescheiden belettering op de ramen van de benedenverdieping kenmerkt het pand aan de Laan van Kernhem. ( Foto: T. Dorresteijn) (Foto: T. Dorresteijn)

Huisartsenpraktijk Ederveen/Kernhem voorziet in behoefte

Een bescheiden belettering op de ramen van de benedenverdieping kenmerkt het pand aan de Laan van Kernhem waar de Ederveense huisartsen inmiddels alweer vier jaar een ochtendspreekuur houden. Onlangs heeft de Gemeente Ede hen een vergunning voor onbepaalde tijd afgegeven en het is de bedoeling om de komende tijd de spreekuren in Kernhem verder uit te breiden.

Ede - Hoewel de vestiging in de groeiwijk aanvankelijk bedoeld was om de druk op de spreekuren in Ederveen wat te ontlasten, jonge gezinnen die in Kernhem gingen wonen tegemoet te komen en de toeloop van patiënten uit het buitengebied op te vangen weten steeds meer Kernhemmers de weg naar de praktijk te vinden.

Op dit moment biedt de dependance, gevestigd aan de Laan van Kernhem 93, alleen nog een spreekuurfaciliteit. Voor aanvullende verrichtingen en onderzoeken (hartfilmpje, echografie, onderzoek longfunctie, kleine chirurgische verrichtingen, etc.) kunnen de cliënten terecht in de praktijk in Ederveen. Ook kan daar elke ochtend bloedafname door één van de eigen assistentes plaatsvinden.

Het team van de huisartsenpraktijk Ederveen/Kernhem combineert de kennis en ervaring van de oudere maar nog steeds enthousiaste huisartsen Teus Dorresteijn en Bertus van Dijk met het jeugdige elan en de (soms nieuwere) inzichten van de jongere generatie huisartsen Marjan Schot, Dirk-Jan Westerlaken en Pauline van de Weert. Ook Physician Assistant Debbie Schoe is alweer een aantal jaren een vertrouwd gezicht in de praktijk en heeft inmiddels een nieuwe PA, Jeroen Koedijk, opgeleid.

De NHG-geaccrediteerde praktijk werkt nauw samen met de Utrechtse huisartsenopleiding en heeft sinds 1998 al zo’n veertig nieuwe huisartsen opgeleid.

Huisarts Teus Dorresteijn: “Graag willen we de persoonlijke betrokkenheid van de kleinschalige dorpspraktijk combineren met de flexibiliteit en toegankelijkheid van de groepspraktijk. Huisartsenzorg is goede en goed toegankelijke zorg dichtbij. Als een patiënt een afspraak wil maken moet hij niet pas over een aantal dagen bij een arts terecht kunnen of heel Ede afreizen om een huisarts te vinden. De praktijk in Ederveen is graag bezig met zorgvernieuwende projecten. Zoals de Slaapstraat, een project wat landelijk over een aantal praktijken is uitgerold en waar slaapproblemen op een nieuwe en wetenschappelijk onderbouwde wijze worden aangepakt. Een mooi alternatief voor slaappillen of allerlei huismiddeltjes. De praktijk is open voor nieuwe inschrijvingen in Ederveen en Kernhem.

Meer berichten