Toename van lachgas in Ede?

Raadslid Henk Righolt van GemeenteBelangen heeft vragen gesteld over het gebruik van lachgas in Ede. ''Wij krijgen signalen dat ook in Ede een toename is van het gebruik van lachgas gezien het aantal achter gelaten patronen op hangplekken.'' Van het college wil Gemeentebelangen weten of zij in actie komt.

Ede - ''Tijdens Koningsdag zijn er tientallen mensen onwel geworden na het inhaleren van lachgas veelal in
combinatie met alcohol en moesten worden geholpen door ambulancepersoneel.'' GemeenteBelangen krijgt signalen dat ook in Ede een toename is van het gebruik van lachgas gezien
het aantal achter gelaten patronen op hangplekken. Ook zijn er in omliggende gemeentes inmiddels horecabedrijven die lachgas als consumptie verkopen en ook op festivals wordt lachgas als consumptie aangeboden. Van het college wil Righolt weten of zij ook een toenemend misbruik van lachgas in Ede ziet. ''Wij willen het volgende van het college weten: Is het college het eens met Gemeentebelangen dat de genoemde stijging een reden is tot zorg? Is de horeca ingelicht over een verbod van verkoop van lachgas inzake de Drank en Horecawet?'' De partij wil ook meer weten over mogelijke voorlichting en preventie.

Meer berichten