Hondenkoekjes voor aangelijnde honden. (Foto: Arie Alderliesten)
Hondenkoekjes voor aangelijnde honden. (Foto: Arie Alderliesten) (Foto: Arie Alderliesten)

Ludieke actie voor het aanlijnen van honden

Misschien heeft u ze wel samen zien lopen in de buurt van de Mariëndaal; de samenlevingscoach van Malkander en de BOA’s van Handhaving. Namens wijkteam Veldhuizen-Kernhem deelden zij op hun rondes gratis hondenkoekjes uit aan mensen die hun hond in deze omgeving aangelijnd uitlieten.

Ede - De reden hiervan is dat er meerdere signalen waren binnengekomen dat niet alle honden in die omgeving aangelijnd werden en dit zorgde voor een onveilig gevoel bij verschillende andere hondenbezitters en buurtbewoners.

Natuurlijk wordt de aanlijnregel door de BOA’s gehandhaafd door middel van het geven van sancties bij overtreding hiervan. Maar het is ook goed om te laten zien wat wij, als wijkteam, en de meeste mensen uit de buurt graag wél willen zien en dit te bevestigen met een bedankje.

Er werd veelvuldig enthousiast gereageerd op de actie en er ontstonden veel goede gesprekken met hondenbezitters. Er werd door Handhaving ook een waarschuwing uitgedeeld aan iemand die zijn honden los had lopen. Daarna werden deze honden gelukkig gelijk aangelijnd.

Binnenkort wordt er weer een ronde gelopen. Houdt uw hond aangelijnd, misschien geniet deze dan binnenkort wel van die heerlijke hondenkoekjes.

Meer berichten