De SGPJ'ers: “We gaan ons best doen om mooie akkoorden te smeden en goede amendementen te maken.''
De SGPJ'ers: “We gaan ons best doen om mooie akkoorden te smeden en goede amendementen te maken.'' (Precious People Fotografie)

Ede levert drie leden voor PJO-parlement

Op 27 en 28 juni zullen jongeren van in totaal tien politieke jongerenorganisaties gedurende het PJO-parlement met elkaar de degens kruisen.

Ede - Tijdens de twee dagen wordt er gedebatteerd, onderhandeld, vergaderd en gespeecht achter de schermen en in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Het doel is om akkoorden te bereiken over actuele onderwerpen, zoals duurzaamheid, onderwijs, cultuur en democratie.

Vanuit Ede schuiven namens de SGP-jongeren Johannes van der Poel (18), Berry Bouw (21) en Pieter Meijers (21) aan. Meijers is de fractievoorzitter. Bouw schuift aan in de commissie over zorg & inkomen. Van der Poel is woordvoerder op het thema klimaat & innovatie. “We gaan ons best doen om mooie akkoorden te smeden en goede amendementen te maken. Het belooft een unieke ervaring te worden”, aldus de enthousiaste Edese deelnemers.

Aan het PJO-parlement kunnen alle verschillende politieke jongerenorganisaties meedoen. Van tevoren zijn de leden van de fracties verdeeld over verschillende commissies. Het doel is om een akkoord te bereiken over vooraf bepaalde onderwerpen. De commissies en onderwerpen zijn vaak afwisselend, met verschillende thema's zoals duurzaamheid en onderwijs, cultuur en democratie.

Meer berichten