Zorgrobot is nieuw maatje

s Heeren Loo Gelderland Midden zet zorgrobot Maatje in die cliënten helpt om zelfstandiger te kunnen leven. Maatje, ontwikkelt door Smartrobot Solutions, is een sociale robot en kan dankzij inzet van 4G data overal mee naartoe. Als een echt maatje.

Wekerom - Maatje wordt als pilot ingezet bij Rick, een cliënt die graag nog zelfstandiger wil worden. Maatje gaat hem helpen bij zijn dagelijkse structuur en het herinneren aan zijn taken. Hierdoor hoeven voor deze taken geen begeleiders meer te ondersteunen. Plezierig voor zowel Rick als de begeleiders. Maatje staat op een centrale plek in huis en spreekt het dagprogramma uit.

Maatje spreekt geplande afspraken of taken uit met bewegingen. Als familielid, verzorger of zorgverlener wordt, via een app op de telefoon, een berichtje geschreven met een beweging eraan gekoppeld en het tijdstip wanneer Maatje het moet melden. Bewegingen kunnen zelfs niezen zijn zodat Maatje als een echt mensje overkomt. Maatje kan muziek afspelen waarop hij kan dansen of bewegingsoefeningen kan voordoen. Tevens is dialoog via stem mogelijk.

Samen met Smartrobot Solutions gaat s Heeren Loo Gelderland Midden de komende tijd Maatje verder ontwikkelen. In een tweede fase is het mogelijk op afstand mee te kijken door de camera in het hoofd van Maatje.

Meer berichten