Overlast bij entree ziekenhuis: Foutparkeren ziekenhuisterrein

Binnenkort starten de politie en Toezicht Ede met handhaving op het terrein van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zo kondigen politie en gemeente Ede aan. Foutparkeerders kunnen dan beboet worden voor foutief parkeren. Regelmatig ontstaan er op het terrein van het ziekenhuis onveilige situaties. Het doel van de handhaving is een veilige omgeving.

Ede - Het ziekenhuis wil alle parkeerplekken op de juiste manier benutten. Mensen die slecht ter been zijn wil het ziekenhuis dichtbij de hoofdingang laten in- en uitstappen. Foutparkeerders verhinderen dit te vaak.

Onder foutief parkeren wordt onder andere verstaan: onrechtmatig parkeren op een invalidenparkeerplaats of een taxistandplaats, langdurig parkeren op een Kiss Ride-zone en parkeren op een plek waar dat niet is toegestaan. Op het terrein van Ziekenhuis Gelderse Vallei geldt de Wegenverkeerswet. Wordt deze overtreden, dan kan er beboet worden door de politie of door Toezicht Ede.

Bij Ziekenhuis Gelderse Vallei is een ruime parkeergarage. Binnen 15 minuten kunt u gratis uitrijden. Tevens zijn er Kiss Ride-zones waar iemand gemakkelijk snel kan in- of uitstappen.

Meer berichten