De baan- en wegwielrijders bijeen in 'De Fietser' in Ede tijdens de kick-off van het seizoen 2019. (Foto: Jacqueline Imminkhuizen)
De baan- en wegwielrijders bijeen in 'De Fietser' in Ede tijdens de kick-off van het seizoen 2019. (Foto: Jacqueline Imminkhuizen) (Foto: )

'Wind en regen voor mooie NK-strijd in Ede'

''Veel wind en regen dat zou een prachtige NK- titelstrijd in onze gemeente opleveren.'' En nog meer woorden van gelijke strekking sprak René Verhulst, burgemeester van Ede, toen hem door de presentator tijdens de wielertalkshow in het Beat Café van 'De Fietser' in Ede werd gevraagd welke koers hij wenste voor de NK-titelstrijd op de weg in zijn gemeente Ede.

Door Henk Jansen

Ede - De setting van de wielertalkshow, die afgelopen vrijdag in een bomvol Beat Café van 'De Fietser' in Ede werd gehouden, was nagenoeg en copy van de bekende Vara talkshow 'DWDD'. Een presentator, een gastheer in de persoon van de bekende schaatser Erben Wennemars, muziek van een gitaarduo, en telkens een viertal gasten aan tafel en het 'klapvee', dat op commando telkens bereid was een luid applaus te geven.

Onder dak

De sportieve gasten, baan- en wegwielrenners van de 'Beat Cycling Club' vertelden over de voorbereidingen over tal van belangrijke wedstrijden die voor hen op het programma staan. Zoals die voor de Beat-wegploeg voor de Olympische Spelen, die in 2020 in Tokyo worden gehouden. Alsook de wegrenners van de 'Beat Cycling Club' die zich voorbereiden op een tweede seizoen op de weg. Er werd niet alleen vooruitgekeken, maar ook teruggeblikt. Met name door de baanwielrenners die onlangs succesvol waren tijdens het WK in de Poolse stad Pruszków waar de renners op de diverse onderdelen beslag legden op goud en zilver. Deze succesvolle renners, zoals respectievelijk Matthijs Büchli en Theo Bos blikten in het Beat Café nog even terug op de zo succesvol verlopen wereldtitelstrijd. Maar gaven ook te kennen vooral uit te kijken naar weer nieuwe hoogtepunten, zoals naar de Olympische Spelen in Tokio. Ook de vrouwen, in de personen van Laurine van Riessen en de Belgische Nicky Degrendele hebben het vizier op Tokio gezet. Terug en vooruitgeblikt werd er ook door de klasbakken op de weg. Met onder meer Martijn Budding, de lokale favoriet die op 30 juni in actie komt tijdens de NK- titelstrijd op de weg in Ede, die op 26, 29 en 30 juni gehouden wordt. Budding, die onlangs namens de Beat Cycling Club de ronde van Rhodos op zijn naam wist te schrijven kijkt reikhalzend uit naar de NK-titelstrijd. ''Proberen lang voorin mee te gaan en een mooie finale te rijden op het mooie parcours.'' Oud-prof Bobbie Traksel voelt zich prima onder dak bij de Beat Cycling Club. ''Binnen de club is alles goed geregeld. Een club waar de renners de kans krijgen zich te ontwikkelen.'' De overige renners gaven ook te kennen zich prima thuis te voelen bij de 'Beat Cycling Club'. ''Zie ik ook nog eens die kanjers van dichtbij'', aldus Herman Opperman uit Wageningen, een fanatiek liefhebber van het baanwielrennen. Die op zondag 30 juni ook de wegwedstrijd in Ede niet wil missen.

Meer berichten