Kleuters fleuren de proosdijerveldweg op.
Kleuters fleuren de proosdijerveldweg op. (Foto: Bart ter Steege)

Jeugd in de wijk aan de slag tijdens NLdoet

Welzijnsorganisatie Malkander en CNS basisschool Het Startpunt hebben op vrijdag 15 maart de handen ineen geslagen.
Op de landelijke stakingsdag voor het onderwijs wilden ook de leraren van Het Startpunt een signaal afgeven en niet hun gewone werkzaamheden oppakken.

Ede - Daarnaast vond de landelijke vrijwilligersactie NLdoet plaats. Malkander, die ‘spin in het web’ van de Edese samenleving wil zijn, nodigde de centraal gelegen school uit om onder hun leiding vrijwilligerswerk in de wijk te doen.

Verschillende andere organisaties, zoals Sportservice, Flowerpower, wijkcentrum de Kolk en buurtspeeltuin De Korenbloem, Proosdijkerk, de bibliotheek, de gemeente en vele vrijwilligers hielpen de dag te organiseren.

Leerlingen van groep 1 tot 8 werden betrokken bij onder andere zaaien, schoffelen en planten op verschillende plekken in de wijk. Ook vonden er ontmoetingen met ouderen plaats waarbij koekjes gebakken werden, ouderen en kinderen elkaar voorlazen, ouderen geportretteerd werden en gesprekken plaats vonden over ‘de school van vroeger’. Zowel Malkander als het Startpunt kijken terug op en geslaagde ochtend.

Meer berichten