Leerlingen van basisschool De Vuurvogel planten bomen aan de Diamantstraat tijdens de Nationale Boomfeestdag (foto: Jacqueline Imminkhuizen
Leerlingen van basisschool De Vuurvogel planten bomen aan de Diamantstraat tijdens de Nationale Boomfeestdag (foto: Jacqueline Imminkhuizen (Foto: )

Linde en Amber planten gelijknamige bomen

Leerlingen van groep 5/6 van basisschool De Vuurvogel hebben woensdagochtend samen met Wethouder Hoefsloot zeven bomen geplant in de speeltuin aan de Diamanstraat. Tijdens de Nationale Boomfeestdag werden er overal in Nederland bomen geplant door kinderen. Het doel is om scholieren zo bewust te maken van het nut van bomen.

Door Jacqueline Imminkhuizen

EDE - Veel scholen moesten de viering echter afblazen in verband met het slechte weer. Maar voor basisschool De Vuurvogel in Ede kon de feestdag gelukkig wel doorgaan.
"De kinderen zaten wel even in spanning, maar toen ze hoorden dat het door kon gaan waren ze erg blij", vertelt meester Gerard. "Als klas wilden we hier graag aan meedoen. Natuur is voor onze school erg belangrijk, dat dragen wij in ons hart."

Tijdscapsules

"We hebben het er van tevoren ook over gehad in de les. Hoe belangrijk bomen zijn en welke soorten bomen we gingen planten. We hebben Linde- en Amberbomen geplant en laten wij nou net een Linde en Amber in de klas hebben. Erg leuk, zijn hebben dus hun 'eigen' boom mogen planten.
En de kinderen hebben zelf gedichtjes gemaakt en twee liedjes over de natuur ingestudeerd." De gedichtjes werden als een soort tijdscapsule in een koker in de grond gestopt voordat de bomen geplant werden.

De toekomst

De meeste bomen in de speeltuin waren dood gegaan, er moesten dus nieuwe komen. De gemeente heeft goed bestudeerd waar dat aan lag, zodat het met de deze bomen hopelijk beter mag gaan. Beleidsadviseur Marije Wesselius: "Als gemeente vinden het heel belangrijk dat de kinderen iets leren over bomen. Zij zijn immers de toekomst. Vooraf hebben we ook een lespakket ter beschikbaar gesteld. En ze krijgen vandaag klompjes mee, gemaakt van populieren uit Ede. Deze populieren moesten gekapt worden omdat ze te zwaar en dus te gevaarlijk werden. In het briefje dat erbij zit, leggen we uit hoe dat allemaal in zijn werk gaat."

Meer berichten