Minister van Financiën Wopke Hoekstra en Gerrit Valkenburg in het Technova College Ede. (Foto: Stefan Middelhoven)
Minister van Financiën Wopke Hoekstra en Gerrit Valkenburg in het Technova College Ede. (Foto: Stefan Middelhoven) (Foto: )

'Jullie worden opgeleid om extreem belangrijk werk te doen'

Studenten van het Dulon College, CSG Het Streek, de Christelijke Hogeschool Ede en Technova College hebben in een 'College Tour' setting minister van Financiën, Wopke Hoekstra, kritische vragen gesteld.

Ede - Ruim 160 studenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs, mbo en het hbo stelden de minister van Financiën kritische, leuke en onverwachte vragen. De ruimte in de TechHub van het gloednieuwe Technova College te Ede is hiervoor uitermate geschikt. Rijen blauwe krukken en stoelen werden gevuld met nieuwsgierige jongeren die in eerste instantie nog onwennig rondkeken. Na de aftrap: "Alle vragen mogen gesteld worden!" van presentator Gerrit Valkenburg, ondernemer in Veenendaal, kwam de zaal los.

Jan, student HRM van de CHE, vraagt naar de werkdruk en naar de afspraken in het arbeidscontract van de minister. De minister reageert lachend: "Jan, ik neem je mee naar Den Haag, want ik heb morgen een functioneringsgesprek met Mark Rutte. Het is hard werken, wel tussen de 60 en 100 uur per week."

Er waren vragen over het klimaatakkoord, de aandelen Schiphol/Air France en leerlingen van het CSG Het Streek vroegen naar de gaswinning in Groningen. Studenten van het Dulon College stelden een gedetailleerde vraag over de 2 procent NAVO-norm en de minister complimenteerde hen met de 'bizar goede voorbereiding'.

Na uitleg over deze norm en het voorbeeld van defensie die in Litouwen aan het werk zijn om de veiligheid in die regio te bewaren, zag de minister een aantal Veva-studenten in de zaal. Hoekstra: "Jullie worden opgeleid om extreem belangrijk werk te doen." De Veva-studenten van het Dulon College krijgen applaus voor hun keuze voor deze opleiding.
Student Bilal van het Technova College haalde stagediscriminatie aan en werd vervolgens door de minister uitgenodigd om daarover in Den Haag te komen praten.

Na ruim een uur waren veel vragen beantwoord en was het tijd voor een groepsselfie met de minister.

Over Kenniscampus Ede

Kenniscampus Ede is een samenwerking tussen verschillende scholen en de gemeente Ede op gebied van onderwijs, sport en innovatie. De Kenniscampus is er voor iedereen: leerlingen, studenten en medewerkers, maar ook voor inwoners en het bedrijfsleven.

Wat willen we daarmee bereiken? Een innovatieve en inspirerende omgeving waar onze 15.000 leerlingen en studenten zich voorbereiden op een gezonde en succesvolle toekomst.

Meer berichten