Intertoys Ede aan de Grotestraat gaat definitief dicht.
Intertoys Ede aan de Grotestraat gaat definitief dicht. (Foto: Rick Praamstra)

Winkel in Ede overleeft faillissement Intertoys niet

Intertoys Ede aan de Grotestraat gaat definitief dicht. Dat maakte de speelgoedwinkel vrijdag bekend op zijn website. De winkel in Bennekom blijft wél open.

Door Rick Praamstra

EDE - Intertoys maakt na de faillissement drie weken terug een doorstart na de overname door het Portugese bedrijf Green Swan. Ruim negentig winkels van in totaal 286 eigen winkels van Intertoys gaan dicht, Ede zit daar dus bij.

Volgens woordvoerder David Brilleslijper is de keuze om de winkels en dus ook de Edese vestiging te sluiten 'een bedrijfseconomische afweging'. De Intertoys aan de Grotestraat zit in een groot pand en heeft daardoor ook een hoge huurprijs. "Ik ken de winkel in Ede niet. Maar als het een groot pand is, kan dat meegespeeld hebben ja."

De speelgoedwinkel sluit waarschijnlijk half mei zijn deuren en heeft tot dan een opheffingsuitverkoop. Medewerkers hebben nog werk tot april, maar krijgen mogelijk een tijdelijk contract tot de vestiging definitief sluit.

De Bennekomse vestiging is een franchiseonderneming en valt dus buiten het faillissement. Met Green Swan zal de franchiseondernemer nieuwe afspraken moeten maken. In principe blijft de naam 'Intertoys' op de gevel staan.

Meer berichten