De leden van de Nijntje beweeglessen van de christelijke gymnastiekvereniging DOK die voldoende lessen hadden gevolgd en die de doelen beheersen konden hun diploma halen. (Foto: DOK)
De leden van de Nijntje beweeglessen van de christelijke gymnastiekvereniging DOK die voldoende lessen hadden gevolgd en die de doelen beheersen konden hun diploma halen. (Foto: DOK) (Foto: DOK)

Nijntje Beweegfeest bij gymnastiekvereniging DOK

Op zaterdag 9 maart was het dan zover, de leden van de Nijntje beweeglessen van de christelijke gymnastiekvereniging DOK die voldoende lessen hadden gevolgd en die de doelen beheersen konden hun diploma halen.

Ede - In de lessen worden de doelen afgevinkt en de leden die er dan aan toe zijn mogen hun Nijntje beweegdiploma halen tijdens het Nijntje beweegfeest. Er zijn twee diploma’s, diploma één is voor de basis van het bewegen en diploma twee voor de verdieping.

De jonge kinderen tussen de twee en de zes jaar krijgen zo heel afwisselend alle verschillende basisbewegingen aangeleerd. Op die manier worden ze klaar gestoomd voor alle sporten die ze later willen gaan doen, ze hebben dan al een goede motorische basis.

In de lessen wordt er heel spelenderwijs naar de doelen toegewerkt, dit is leuk om te zien. Kinderen op deze leeftijd leren het beste door te spelen.

25 leden van DOK waren op 9 maart zover zij kwamen spelenderwijs hun diploma halen. Aan het einde van de les werd het diploma feestelijk uitgereikt en was er voor iedere gymnast nog een cadeautje.

Nu weer verder oefenen tijdens de lessen en vooral veel plezier beleven aan het bewegen.

Meer berichten