Leerlingen van de Montessorischool Veldhuizen krijgen uitleg over de voedselprinter (Foto: Jacqueline Imminkhuizen)
Leerlingen van de Montessorischool Veldhuizen krijgen uitleg over de voedselprinter (Foto: Jacqueline Imminkhuizen) (Foto: )

Snuffelen aan de nieuwste technieken

Kinderen van de bovenbouwgroep van Montessorischool Veldhuizen hebben woensdagochtend het nieuw TechLab in Cultura officieel geopend. In het lab staan onder meer 3D-printers, een voedselprinter, programmeerbaar lego, robots, micro bits en Virtual Reality.

Door Jacqueline Imminkhuizen

Ede - Alle nieuwste technieken zijn aanwezig in het TechLab. Cultura wil hiermee inspelen op de nieuwe technieken en innovaties van deze tijd. Met het TechLab zorgt Cultura voor de verbinding tussen educatie en hedendaagse innovaties.
Het TechLab is in eerste instantie dan ook bedoeld voor kinderen van vier tot en met veertien jaar. Zij kunnen hier elke woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur gratis leren werken met deze nieuwe apparaten.

Zelfontdekkend leren

De kinderen van de Montessorischool Veldhuizen hadden de eer om het lab officieel te openen en als eerste met de moderne apparatuur aan de slag te gaan.
"Onze leerling Levi is vrijwilliger in de bibliotheek en had gehoord over het TechLab", vertelt Juf Jessica. "Zodoende werd onze klas uitgenodigd om het lab te openen. Als school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen zelfontdekkend leren. Dit past daar dus heel goed in."
De ochtend begon met een leuke act in het Atrium. De kinderen mochten samen 'analoog' gaan programmeren. In verschillende stappen moesten zij een levende 'robot' een ontbijt laten maken en opeten. Dat moest in duidelijk opdrachten anders ging het mis. Met deze act werd duidelijk hoe specifiek je moet zijn met programmeren.

Lego-auto

Daarna werd het lab officieel geopend middels het doorknippen van een lintje door een leerling. Kim Troost, coördinator van het TechLab, gaf uitleg over alle apparaten en daarna mochten de kinderen met drie verschillende onderdelen aan de slag; een lego-auto programmeren, een figuurtje maken met een 3d-pen en met microbit, dat is een microcomputer, je eigen naam in lampjes programmeren.

Meer berichten