Kinderen op Raadhuisplein. (Foto: Els Daniels)
Kinderen op Raadhuisplein. (Foto: Els Daniels) (Foto: Els Daniels)

Kids zetten zich in voor Wandelen voor Water

In navolging op de eerdere succesvolle edities, op initiatief van de gezamenlijke Rotaryclubs Veluwezoom, gaan wij op vrijdag 22 maart wederom met circa 600 leerlingen uit het basisonderwijs van start met de sponsorloop Wandelen voor Water. Schoolkinderen uit Ede, Bennekom, Lunteren, Ederveen, Harskamp en Wageningen dragen over ruim 6 kilometer een rugzak met 6 liter water.

Ede - Het bijzondere is dat de organiserende Rotaryclubs, werkend onder de naam Rotary Veluwezoom, zelf hun projecten kunnen aanwijzen. Net als in 2017 is weer gekozen voor een project in een gebied waar Rotary Veluwezoom directe contacten heeft.

Voor Rotary Veluwezoom en de meelopende kinderen staat deze sponsorloop 2019 in het teken van een project in Ethiopië.

Ethiopië is een arm land in het oosten van Afrika. Het is goed om te zien dat in het land steeds meer kinderen naar school gaan. Een probleem is echter dat op heel veel scholen de water, hygiëne en sanitaire voorzieningen erg slecht zijn. Met het gevolg dat kinderen vaak ziek zijn en de leeromgeving op school ongezond is. Met de opbrengst wordt door de Hope Enterprises, de Ethiopische partnerorganisatie van Woord en Daad, een project gestart om hier verbetering in te brengen.

Door bedrijven uit Ede en omgeving voor Wandelen voor Water te interesseren zijn de eerste opbrengsten al gerealiseerd.

Meer berichten