Hidde, Joah en Jelle die de doos laten zien, die ze voor de vluchtelingen hebben gemaakt. (Foto: Melchior Paans)
Hidde, Joah en Jelle die de doos laten zien, die ze voor de vluchtelingen hebben gemaakt. (Foto: Melchior Paans) (Foto: Melchior Paans)

Welpen doen iets voor vluchtelingen Amsterdam

Op zaterdag 24 februari heeft de welpenspeltak (7-11 jaar) van Scoutinggroep Pieter Maritz in Ede een opkomst gehad die in het teken stond van vluchtelingen.

Ede - De opkomst had het doel om de welpen te leren dat sommige inwoners in Nederland hiernaar toe zijn gevlucht. De welpen kwamen aan bij het clubhuis in het Kernhemse Bos. Een jongen, zelf gevlucht uit Afghanistan, heeft hier de welpen uitgelegd wat het betekent om een vluchteling te zijn. De welpen kregen hierna allemaal een schoenendoos die ze zo mooi mogelijk mochten versieren. Na de opkomst namen ze de doos mee naar huis om hem te vullen met spullen die vluchtelingen hard nodig hebben. Hierbij kan gedacht worden aan koffie, shampoo en dergelijke.

Structurele oplossing

De dozen worden naar de Vluchtkerk in Amsterdam gebracht. Deze kerk is onderdeel van het “Wij-zijn-hier”-collectief. Vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn in Nederland en geen mogelijkheid meer hebben om terug te gaan naar het thuisland komen hier terecht. Deze kerk zoekt naar een structurele oplossing voor de het politieke en juridische vacuüm waar ze zich nu in bevinden. ''We hopen met de schoenendoosactie de vluchtelingen een steuntje in de rug te geven.''

Spannende activiteit

Scouting staat voor uitdaging. Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Meer berichten