Wethouder Leon Meijer samen met leerlingen van Aeres VMBO Ede bezig met een schoonmaakactie rondom de school.
Wethouder Leon Meijer samen met leerlingen van Aeres VMBO Ede bezig met een schoonmaakactie rondom de school. (Foto: Jan de Haan)

Aeres VMBO Ede bijna een duurzame 'Eco-School'

Afgelopen woensdag 27 februari heeft Aeres VMBO Ede het Bronzen certificaat van Eco-Schools behaald. Dit betekent dat Aeres VMBO goed op weg is naar het behalen van de Groene Vlag van Eco-Schools.

Ede - Eco-Schools is een initiatief dat scholen ondersteunt om een duurzame school te worden en dit door te voeren tot in het DNA van een school. Hierbij is een Zevenstappenplan opgesteld dat je als school moet volgen om een volledig duurzame ‘Eco-School’ te worden. Duurzaamheid wordt via deze stappen een onderdeel van themaweken, praktijkopdrachten of projectonderwijs. Na het afronden van alle zeven stappen, behaalt een school de Groene Vlag en mag zichzelf een duurzame school noemen.

Het doel is om duurzaam denken en doen te verankeren in het DNA, waarbij de leerlingen centraal staan in de veranderingen die de school ondergaat. Leerlingen werken zelf aan acties om hun school verder te verduurzamen.

Aeres VMBO Ede heeft vier van de zeven stappen succesvol doorlopen en mag het Bronzen certificaat in ontvangst nemen. Iets waar Aeres VMBO Ede heel erg trots op is. De komende tijd zal Aeres VMBO Ede hard werken aan het behalen van het Zilveren certificaat en de Groene Vlag.

Meer berichten