COV Sursum Corda hoopt deze traditie voor Ede weer nieuw leven in te blazen.
COV Sursum Corda hoopt deze traditie voor Ede weer nieuw leven in te blazen. (Foto: Anypicture.nl)

Matthäus Passion weer terug in Ede

Jaarlijks zijn er, voorafgaand aan Pasen, in heel Nederland uitvoeringen te horen van de bekendste grote passie van Johann Sebastian Bach; de 'Matthäus'. COV Sursum Corda hoopt deze traditie voor Ede weer nieuw leven in te blazen met haar uitvoering van deze meeslepende compositie, gebaseerd op het lijdensverhaal uit het Bijbelse evangelie van Mattheüs.

Ede - Het Lunterse koor brengt op zaterdag 6 april dit bijzondere werk op een sfeervolle locatie, de Oude Kerk in Ede, ten gehore. Het begeleidende professionele barokorkest, Concerto Barocco, gebruikt oude instrumenten (of kopieën ervan) om de beleving van barokke en klassieke muziekstukken krachtig en toegankelijk te maken. Het gebruik van deze instrumenten levert een klank op die uitermate goed past bij de barokke passiemuziek van Bach en die sterk afwijkt van dat van het moderne symfonieorkest.

COV Sursum Corda, dat repeteert in Lunteren, maar leden heeft uit de gehele regio, hoopt met de Matthäus Passion in deze authentieke vormgeving wederom een mooi concert in de Oude Kerk neer te mogen zetten. Aanvang 19.30 uur, Oude Kerk, Grotestraat 58. Kaartverkoop: www.covsursumcorda.nl, via secretariaat (0318-413518) en Boekhandel Het Paard van Troje, Ede.

Meer berichten