Harriët Aans van Free a Girl Foundation toont zich verrukt over het hoogste bedrag dat tot nu toe door een Soroptimist Club is bijeen gebracht voor School for Justice. Op de foto ook voorzitter Wilhelmien Baalbaki en Ilse Smaling van de Edese Soropti.
Harriët Aans van Free a Girl Foundation toont zich verrukt over het hoogste bedrag dat tot nu toe door een Soroptimist Club is bijeen gebracht voor School for Justice. Op de foto ook voorzitter Wilhelmien Baalbaki en Ilse Smaling van de Edese Soropti. (Foto: Soroptimist Club Ede)

Recordopbrengst voor School for Justice

In Nepal en India kunnen voormalige kindprostituées een nieuwe richting aan hun leven geven dankzij de recordopbrengst van 16.475 euro van de Soroptimist Club Ede. Op 5 maart kwamen bijna 700 filmliefhebbers – inclusief de wethouders Veltman en Vreugdenhil - naar Pathé Ede voor de 13e editie van Movie and More.

Ede - Harriët Aans, freedom fighter van Free a Girl Foundation, bedankte namens de uit de prostitutie bevrijde meisjes de Soroptimisten, bezoekers en sponsors die samen dit bedrag bijeen hebben gebracht. De gekozen film – de Nederlandse voorpremière van On The Basis of Sex over de beroemde juriste Ruth Bader Ginsburg – sloot wonderwel aan bij het goede doel. Empowerment van vrouwen en meisjes is daarbij het sleutelwoord.

School for Justice is een project van Free a Girl Foundation dat in samenwerking met Nederlandse Soroptimistclubs wordt uitgevoerd in India en Nepal. School for Justice leidt meisjes die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie, op tot advocaat, rechter, politievrouw, journalist of sociaal werker. Het project is een stap naar verbetering van de rechten van de vrouw in die landen.

Qua opbrengst en bezoekersaantallen is dit in elk geval de meest succesvolle editie tot nu toe geweest. Van de 700 bezoekers namen ook 240 bezoekers deel aan het buffet dat voor een groot deel werd gesponsord door Food of Cultures uit Wageningen. De loterij is ook een vast bestanddeel van het event, met dit keer de hoofdprijs van KernGroen: twee hoveniers die een dag lang de tuin onder handen nemen. Van Veen Advocaten was hoofdsponsor en ook het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Curaçao en Suriname droeg in belangrijke mate bij aan het eindbedrag. Soroptimist Club Ede bedankt alle 65 sponsoren, voor hun bijdrage in geld of in natura.

In een filmpje bedankt Yolanthe Cabau van Kasbergen namens Free a Girl de Soroptimisten: Voor meer informatie over Soroptimist Club Ede en het School for Justice: http://www.soroptimistede.nl/projecten/school-for-justice-opleidingsprogramma-van-free-a-girl

Meer berichten