Cardioloog dr. Erik Udo in gesprek met patiënt (Foto: Ernst-Jan Brouwer
Cardioloog dr. Erik Udo in gesprek met patiënt (Foto: Ernst-Jan Brouwer (Foto: )

Patiënt met hartprobleem kan sneller terecht in Ede

De polikliniek cardiologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei verandert haar werkwijze. Hierdoor kunnen patiënten sneller terecht en krijgen zij sneller een diagnose. ''Hartklachten roepen vaak angst en onzekerheid op. Patiënten willen dan ook graag snel een afspraak met de cardioloog. Dit willen we mogelijk maken'', aldus cardioloog Erik Udo.

Ede - ''Om voor elkaar te krijgen dat patiënten sneller terecht kunnen bij de cardioloog, hebben we ons team uitgebreid, zullen we vaker telefonisch uitslagen doorgeven en maken we gebruik van beeldschermbellen. Hierdoor is bezoek aan het ziekenhuis minder vaak nodig'', vertelt dr. Erik Udo, cardioloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Door de nieuwe manier van werken kunnen patiënten die voor de eerste keer een verwijzing hebben voor cardiologie, binnen zeven werkdagen terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt de situatie in kaart gebracht. Vervolgens wordt eventueel aanvullend onderzoek besproken. Aansluitend wordt een afspraak gemaakt voor het bespreken van de uitslagen en het behandelplan. Het ziekenhuis streeft naar een periode van minder dan drie weken tussen de eerste afspraak en het opstellen van het behandelplan.

Meer berichten