Het college ging langs bij de ver(nieuw)bouw van het bestaande operatiekamercomplex van Ziekenhuis Gelderse Vallei. (Foto Ernst-Jan Brouwer)
Het college ging langs bij de ver(nieuw)bouw van het bestaande operatiekamercomplex van Ziekenhuis Gelderse Vallei. (Foto Ernst-Jan Brouwer) (Foto: )

College op werkbezoek in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Het college bezocht onlangs Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daar gingen ze langs bij de ver(nieuw)bouw van het bestaande operatiekamercomplex (OK-complex). Nieuwbouw en verbouw van dit OK-complex is nodig om te voldoen aan de toekomstige standaarden.

Ede - Naast een rondleiding door het OK-complex spraken de raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei en het college over ambities van het ziekenhuis op gebied van (top)sport en gezamenlijke inspanningen op gebied van voeding.

Door de nieuwbouw en verbouw van dit OK-complex zijn straks binnen het ziekenhuis alle moderne OK-technieken beschikbaar zoals beeldroutering en centrale narcosegas- en diathermieafzuiging. De ver(nieuw)bouw is naar verwachting eind 2020 afgerond.

Ziekenhuis Gelderse Vallei functioneert als één van de vijf landelijke CTO's (centrum voor topsport en onderwijs).Ook werd stilgestaan bij de gezamenlijke inspanningen van de gemeente en het ziekenhuis rondom voeding in de zorg en samenwerking in de Coalitie Preventie Regio Foodvalley.
Intensieve samenwerking tussen de gemeente Ede en Ziekenhuis Gelderse Vallei past in de wens om de gezondheidszorg in de keten goed te organiseren.

Meer berichten