Houthakken voor het goede doel. (Foto: Rotary Ede-Kernhem)
Houthakken voor het goede doel. (Foto: Rotary Ede-Kernhem) (Foto: Rotary Ede-Kernhem)

Houthakken voor soepfiets Leger des Heils

Het Leger des Heils in Ede spaart voor een soepfiets waarmee hun medewerkers soep naar dak- en thuislozen kunnen brengen. Zo krijg je ook makkelijker contact met deze mensen. Rotary Ede-Kernhem helpt graag mee aan dit project en verkoopt daarom 60m3 openhaardhout. Te bestellen voor 16 februari.

Ede - Al langer brengt het Leger des Heils soep in Ede rond met een bakfiets. De nieuwe soepfiets is overdekt en elektrisch. Daarmee kan het Leger des Heils ook grotere afstanden overbruggen. Zo’n fiets kost ongeveer 5000 euro, waarvan de helft al binnen is. Rotary Ede-Kernhem vult dit bedrag graag aan.

Rotaryclub Ede-Kernhem verkoopt al jaren openhaardhout voor het goede doel. In drie dagen zagen clubleden de bomen in stukken en hakken ze in handzame blokken. Dit jaar komen de bomen (eik en berk) uit het Buzerdse Bos, geselecteerd op basis van kwaliteit en uitdunbeleid.

Voor de clubleden is het elke winter weer een leuke activiteit, waarin handen uit de mouwen steken, samenwerken en geld inzamelen bij elkaar komen. “Samenwerken, daar gaat het om, samen voor een ander", zo zegt clublid Maarten Modderkolk.

De complete opbrengst van het verkochte openhaardhout is voor de nieuwe soepfiets. Het gaat om ‘nat’ openhaardhout. De prijs is 65 euro per kubieke meter.

Bestellen van het hout kan via het e-mailadres houthakken@rotaryedekernhem.nl. Het bestelde hout wordt op zaterdag 16 februari bezorgd.

Meer berichten