College: 'World Food Center open in 2022'

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland en het Edese college hebben goedkeuring gegeven op de verdere ontwikkeling en realisatie van de World Food Center Experience (WFC Experience). Aan dit besluit is een grondig onderzoek naar de haalbaarheid van de WFC Experience voorafgegaan. Uit het haalbaarheidsonderzoek is een Nota van uitgangspunten opgesteld. De gemeenteraad en Provinciale Staten besluit in maart over deze Nota van uitgangspunten.

Ede - Gedeputeerde Bea Schouten: ''Wij geloven in het World Food Center. Het businessplan heeft ons ervan overtuigd dat het World Food Center op een goede manier tot bloei kan komen. Wij menen dat de Experience op een leuke, attractieve manier bijdraagt aan goed voedselbewustzijn. Dit project wil daarnaast een wezenlijke bijdrage leveren aan mondiale voedselproblemen.''

Wethouder Leon Meijer: "Ik ben er trots op dat we met dit besluit een stap dichterbij de realisatie van de WFC Experience en de opening in 2022 zijn. Ik kijk er nu al naar uit om te zien hoe kinderen, ouders, grootouders, maar ook internationale delegaties plezier beleven aan de ontdekkingsreis die de Experience biedt. De WFC Experience is ook een boost voor de economie en werkgelegenheid in Ede."

Samenwerking

De afgelopen jaren is door de gemeente Ede, Provincie Gelderland, Wageningen University & Research en WFC Development gewerkt aan de totstandkoming van het Masterplan van de WFC Experience en de bijbehorende Nota van uitgangspunten. Vanaf de start is er een nauwe samenwerking met een aantal bedrijven zoals; Albert Heijn, Rabobank, DSM, FrieslandCampina, KeyGene, Nestlé en Scelta Mushrooms

Experience

Het World Food Center is dé food-ontmoetingsplek voor consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden. De WFC Experience neemt bezoekers mee op een persoonlijk voedselavontuur die hen bewust maakt van de verantwoordelijkheden die voedsel met zich mee brengt. Dit alles op een spannende, aantrekkelijke en boeiende manier, waardoor de WFC Experience een uitstekende attractie is voor het hele gezin.

Anita Scholte op Reimer, namens Albert Heijn: "Een geweldige plek om aan het grote publiek te laten zien waar ons eten vandaag komt en hoe er volop wordt geïnnoveerd."

Planning

In maart bespreekt zowel Provinciale Staten als de gemeenteraad de Nota van uitgangspunten. Na positieve besluitvorming komt het plan in een volgende fase. Dit geeft een startsein om het Masterplan uit te werken naar een concreet ontwerp en de uiteindelijke realisatie van de Experience.

Het Edese college van burgemeester en wethouders heeft de wens uitgesproken om in 2022 de Experience te openen.

Meer berichten