Red de Veluwe zet website met zienswijze online

Tegelijk met de start van de internetconsultatie heeft Stichting Red de Veluwe een website gelanceerd om het voor de burgers in Oost Nederland gemakkelijker te maken een zienswijze in te dienen. Daarmee wil de actiegroep opnieuw een signaal afgeven aan het ministerie dat de lange laagvliegroutes vanaf vliegveld Lelystad onacceptabel zijn. Op www.zienswijzelelystadairport.nl is een voorbeeld te downloaden.

Ede - Hoewel de Veluwse actiegroep weinig vertrouwen heeft in het effect van de internetconsultatie, werd niets doen als optie verworpen. Vandaar dat Red De Veluwe ook namens andere actiegroepen de website heeft geopend met een publieksvriendelijke zienswijze.

Woordvoerder Jaap Kloosterziel: "Wij gaan als actiegroep natuurlijk zelf ook een zienswijze indienen maar die gaat erg op detail want het is een heel ingewikkeld en technisch dossier. Voor de bewoners hebben we een compacte versie online gezet die mensen helemaal of ten dele kunnen overnemen en waar ze natuurlijk ook eigen meningen aan toe kunnen voegen."
Kern van de zienswijze is een aanklacht tegen de nergens ter wereld gehanteerde lange laagvliegroutes.
Het is nog tot 21 februari mogelijk om zienswijzen in te dienen. In deze periode houdt het ministerie in de hele regio ook informatie avonden.

Meer berichten