Dit jaar wordt onder meer de indrukwekkende zangeres Lavalu verwacht, bekend van Het Pauperparadijs.
Dit jaar wordt onder meer de indrukwekkende zangeres Lavalu verwacht, bekend van Het Pauperparadijs. (Foto: )

Singer Songwriter festival: Kom, geniet, beleef, kijk en luister

Astrant en Cultura presenteren samen op vrijdag 25 januari hét Singer-songwritersfestival van Ede. Overdag kunnen lokale artiesten en geïnteresseerden masterclasses volgen van Lavalu en Lucky Fonz III. Het avondprogramma zal bestaan uit optredens van Michael Prins, Cleane Pete, Judy Blank, Johnny Fleet en Lavalu.

Ede - Astrant en Cultura vinden het belangrijk dat naast het organiseren van evenementen er ook zelf meegedaan kan worden. Uniek aan dit festival is dat lokale artiesten en geïnteresseerden hun talenten kunnen ontwikkelen door het volgen van masterclasses. Het middagprogramma bestaat uit een masterclass Lavalu en Lucky Fonz III. De masterclasses worden geleid door Rogier Pelgrim en Muziekplein docenten Rob Halewijn, Kitty Meijer en Katrin Ebbert.

In de masterclasses nemen de artiesten je mee in de wereld van singer-songwriters. Zij geven een unieke inkijk in hun proces om liedjes te maken, vertellen over hun ervaringen en laten ze zien wat de do's en don't zijn voor het schrijven van een nummer. Uiteraard nemen de artiesten alle tijd voor het beantwoorden van vragen en helpen ze je een handje om alles uit je carrière te halen. Wil je meedoen met een masterclass? Bestel dan tickets via www.cultura-ede.nl toegang is 25 euro.

Na het succesvolle Singer Songwriter Festival van vorig jaar organiseren Cultura en Astrant de tweede editie van dit festival. Ook ditmaal staan de beste Nederlandse Singer Songwriters op het podium, afgewisseld met (lokale) opkomende artiesten. Overdag zijn er diverse masterclasses. Dit jaar wordt onder meer de indrukwekkende zangeres Lavalu verwacht, bekend van “Het Pauperparadijs” zij combineert prachtige verstilde liedjes met schitterend pianowerk en het Edese talent Johnny Fleet.

Verder kun je genieten van optredens van de beste singer-songwriters van Nederland, waaronder de zanger met de Tom Waits-achtige uitstraling; Michael Prins. Hij brak eind juli 2013 door toen hij het tweede seizoen van het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland won. Ook het duo Clean Pete zal optreden.

Meer berichten